Narzędzia ElektronarzędziaPokaż koszyk

koszyk jest pusty
Moje Konto
Zamówienie
Kontakt
    Apteka internetowa » Sklep zielarski » OCZYSZCZANIE »

Kategorie
ANTYCUKRZYCOWE (24)
ANTYDEPRESANTY (10)
BALSAMY, MAŚCI (15)
DLA PAŃ (14)
GANODERMA/REISHI (7)
KAWA (4)
MOXA (17)
NERKI I UKŁAD MOCZOWY (10)
NOW FOODS (23)
OCZYSZCZANIE (18)
ODCHUDZANIE (46)
ODPORNOŚĆ (50)
PAMIĘĆ I KONCENTRACJA (17)
PREPARATY OBNIŻAJĄCE CHOLESTEROL (14)
PREPARATY USPOKAJAJĄCE (35)
PREPARATY Z CZOSNKU (8)
PSZCZELE SKARBY (15)
STAWY I KOŚCI (21)
TRAWIENIE I ŻOŁĄDEK (26)
UKŁAD KRĄŻENIA (30)
UKŁAD ODDECHOWY (13)
W NIEDOMAGANIACH WĄTROBY (9)
WŁOSY, SKÓRA I PAZNOKCIE (26)
WZROK (9)
ZATRZYMAJ MŁODOŚĆ (16)
ZIOŁA NAJSTARSZEJ MEDYCYNY ŚWIAT (6)
ZIOŁA SYPKIE I FIX (1)
ZNAJDZIEMY TO, CO SZUKASZ! (1)


Producenci
Nowości więcej
Hepa-Complex 60 tabletek
Hepa-Complex 60 tabletek
16,00zł
Wyszukiwanie
 
Wpisz słowo aby wyszukać produkt.
Wyszukiwanie Zaawansowane
Polecamy

Spirulina Pacifica 500 mg 60 tabletek

34,00zł

HAWAJSKA „SPIRULINA PACIFICA” jest najbardziej pełnowartościowym i jednym z najczystszych źródeł naturalnych składników leczniczo-żywieniowych jakie możemy znaleźć w przyrodzie.

Skład SPIRULINY to 58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów, beta karotenu w tym: 4 molekularne formy 9-cis, 13-cis, 15-cis i trans beta karoten. Zeaksantyna i beta kryptoksantyna uzupełniają karoteinowy kompleks.

Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy, chlorofil, polipeptydowy barwnik fytocjanina, dysmutaza nadtlenkowa (SOD), minerały, witaminy w tym kompleks witamin z grupy B, sulfolipidy, glikolipidy, enzymy, kwasy tłuszczowe RNA, DNA - to wszystko znajduje się w jednej mikroskopijnej aldze. Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś.

Spirulina jest bogatym źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów. Spirulina Pacifica wchodzi w skład grupy produktów leczniczo-odżywczych przeznaczonych przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej) dla suplementacji załóg stacji kosmicznych.

DZIAŁANIE LECZNICZO - ODŻYWCZE:
Spirulina to bardzo silny antyoksydant

  1. profilaktyka i wspomaganie leczenia chorób nowotworowych,
  2. wspomaganie pracy wątroby i nerek w procesie detoksykacji (fytocjanina – odkryta tylko w spirulinie),
  3. wzmacnianie systemu immunologicznego, (polisacharydy odkryte w spirulinie nazwane „immuliną” są od 100 do1000 razy bardziej aktywne od preparatów polisacharydowych aktualnie używanych w immunoterapii chorób nowotworowych),
  4. regeneracja komórek centralnego układu nerwowego (kompleks witamin z grupy B w tym Wit. B12),
  5. obniżanie poziomu złego cholesterolu ( LDL) i trójglicerydów,
  6. normalizuje poziom cukru we krwi,
  7. Wyizolowany ostatnio ze spiruliny specyficzny polisacharyd, nazwany„spirulinowym wapniem” ma hamujące działanie na rozwój wirusów:

    HIV, grypy, świnki, odry, opryszczki i zwykłego przeziębienia.
  8. wspomaganie leczenia pacjentów chorych na AIDS, poprzez zawarte w spirulinie glikolipidy i fosfolipidy,
  9. wspomaganie procesów trawienia i wydalania, poprzez stabilizowanie naturalnej flory przewodu pokarmowego,
  10. wspomaganie leczenia anemii (bardzo łatwo przyswajalne żelazo),
  11. stymulacja tworzenia krwi oraz komórek macierzystych szpiku kostnego,
  12. zmniejszanie ujemnych skutków radioterapii i chemioterapii,
  13. bardzo znaczące odtruwanie i wspomaganie procesów oczyszczania organizmu,
  14. wspomaganie odchudzania (fenyloalanina ogranicza apetyt),
  15. opóźnianie procesów starzenia się organizmu,
  16. ograniczanie patogennego działania chorobotwórczych bakterii i grzybów,
  17. niweluje zakwaszenie organizmu przywracając właściwą równowagę kwasowo-zasadową,
  18. pobudza mechanizmy samonaprawcze uszkodzeń DNA,
  19. jest doskonałym uzupełnieniem diety wegetariańskiej, ludzi starszych i rekonwalescentów,

 

WARUNKI PRODUKCJI:

  • Kailua Kona na Hawajach ma najlepsze na świecie warunki klimatyczno-środowiskowe do produkcji spiruliny,
  • Upalne słońce operujące cały rok (im więcej słońca tym większa zawartość karotenoidów w spirulinie),
  • Nieskazitelnie czysta woda z gruntowych źródeł deszczowego lasu wypełniająca baseny hodowlane,
  • Oceaniczna woda pobierana z głębokości sześciuset metrów do odżywiania spiruliny (ponad 90 pierwiastków śladowych, mikro i makroelementów w tym mieszanka wapnia i magnezu),
  • Baseny hodowlane położone są w bardzo bliskim sąsiedztwie oceanu (patrz strona internetowa),
  • Bliskość czynnego wulkanu, którego środowisko dostarcza naturalnej sody.
  • Oczyszczona soda używana jest do alkalizowania wody w basenach hodowlanych,
  • Cyanotech Corporation to pierwszy i najstarszy producent Spiruliny Platensis na świecie, z olbrzymim doświadczeniem hodowlanym i stałą współpracą z wieloma placówkami naukowymi w USA i Japonii,
  • Dwadzieścia lat produkcji zaowocowało udoskonaleniem zwykłej odmiany spiruliny platensis, czyniąc ją najbogatszą w składniki odżywczo-lecznicze w porównaniu do spiruliny z innych światowych hodowli,
  • Do hodowli nie używa się żadnych środków chemicznych - pestycydów, herbicydów,
  • Opatentowany proces suszenia i tabletkowania bez żadnych strat składników odżywczych (proces odbywa się w niskich temperaturach i braku dostępu tlenu),
  • Rodzaj opakowania produktu końcowego zabezpiecza spirulinę przed utlenianiem zarówno w trakcie transportu do odbiorców na całym świecie jak i później w sprzedaży detalicznej,
  • Szczegółowa kontrola jakości na każdym etapie produkcji (ponad 15 testów),
  • Hawajska spirulina Pacifica posiada wszystkie możliwe międzynarodowe certyfikaty jakościowe (m.in. ISO9002 i certyfikat koszerności) oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania jakie są dostępne na świecie,
  • Produkt końcowy badany jest przez niezależne laboratoria w celu potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia.

HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA NIE MA SOBIE RÓWNYCH NA ŚWIECIE:
POSIADA WIĘKSZĄ KONCENTRACJĘ składników leczniczo – odżywczych w 1g niż jakikolwiek inny produkt na świecie. Spirulina zawiera:

  • 3900% więcej beta karotenu niż karotka ,
  • 2300% więcej żelaza niż szpinak,
  • 375% więcej białka niż tofu,
  • 300 %więcej wapnia niż mleko,
  • 3 g spiruliny (6 tabletek ) ma tą samą wartość odżywczą co 5 porcji owoców i warzyw.

Data dodania produktu do sklepu: środa, 17 czerwiec 2009.
Recenzje


Tworzenie stron Adverts.pl

polecamy: Ogłoszenia | Katalog Stron | Praca | Psy | Auto Giełda | Wkłady do zniczy |